arper      Aava 02 🌱      Design by Antti Kotilainen 2013        

Het klassieke minimalisme van Aava kijkt vooruit met nieuwe duurzame materialen. Aava 02 is gemaakt van duurzaam en mooi post-consumer plastic en nieuw polypropyleen in een nieuw kleurenpalet dat is ontworpen als aanvulling op andere Arper-collecties. Het biedt een verantwoord model dat onze toekomst voorop stelt en schoonheid creëert voor de komende generaties.

Geschikt voor een breed scala aan toepassingen en ruimtes, zowel binnen als buiten, bevestigt de Aava 02-collectie haar veelzijdigheid in een nieuwe versie van post-consumer gerecycled polypropyleen, gemengd met nieuw materiaal.
De schaal, oorspronkelijk gemaakt van hout en later ook ontwikkeld in kunststof, wordt gekenmerkt door variabele diktes die het golvende profiel benadrukken. De met stof, gecoate stof of leer gestoffeerde versies worden verrijkt met nieuwe mogelijkheden met duurzame materialen: naast de optie front gestoffeerd, wordt een volledig gestoffeerde versie geïntroduceerd zonder gebruik van lijm, een afneembaar zitkussen en een afneembare hoes.
Verkrijgbaar in stoel- en krukversie, de schalen kunnen worden gecombineerd met alle onderstellen van de collectie voor configuraties die geschikt zijn voor elk type omgeving: vierpoots- en sledeonderstel (stapelbare) stoelen, houten poten en schraagonderstel (met of zonder wielen) . In de stoelversie met schraagonderstel kan de collectie worden geconfigureerd met optionele armleuningen. De krukken zijn verkrijgbaar op houten poten of slede onderstel. De Aava 02 collectie is FSC-gecertificeerd.

Ga naar website fabrikant