Archiproducts Design Awards 2018 – Prijzen voor Arper en Poltrona Frau

Eerder deze maand werden de gerenommeerde Archiproducts Design Awards 2018 uitgereikt. Dit jaar vielen maar liefst twee van de door ons in Nederland vertegenwoordigde merken in de prijzen. Arper won een felbegeerde eerste prijs in de categorie Contract , terwijl Poltrona Frau een award won in de categorie Furniture.

 

Arper Kiik

 

Kiik is ontworpen door de Japans-Italiaanse Iwasaki Design Studio. Zij ontwierpen eerder al de uiterst succesvolle poef Pix voor Arper. Het ontwerp combineert de oosterse gewoonte om een vorm zo eenvoudig mogelijk te houden met een uitgesproken Italiaans gevoel voor detaillering en verhouding. Kiik is speciaal ontwikkeld voor een zo breed mogelijk toepassingsgebied. Wacht- en ontvangstkamers in kantoren, bibliotheken, in het onderwijs, universiteitslounges, werk- en vergaderruimtes of volledig multifunctionele omgevingen, de Kiik voelt zich eigenlijk overal thuis.

Ondanks de vele mogelijkheden is het programma relatief eenvoudig van opzet. De fundamentele structuur bestaat uit koppelbare zitplaatsen die naar wens met of zonder rugleuning toegepast kunnen worden. Er zijn tafels die vierkant, rechthoekig, driehoekig of rond zijn. Het progamma kent een aantal consoles die, afhankelijk van hoogte en positie, een kast, aflegruimte, scheidingswand of sta-tafel kunnen zijn. De royale, vrijstaande poefs maken het programma compleet. Met deze elementen is een groot aantal opstellingen te realiseren. Kiik is zodanig geconstrueerd dat een configuratie later kan worden gewijzigd en eventuele aanvullende elementen kunnen worden toegevoegd.

 

Poltrona Frau Isadora

 

Voor het ontwerp van de Isadora van Poltrona Frau haalde designer Roberto Lazzeroni zijn inspiratie uit de gratie van danseres Isadora Duncan, één van de meest inspirerende pioniers van de moderne dans. Het concept is gebaseerd op een naadloze combinatie van hout en zadelleer. De gebogen houten structuur van de Isadora vormt een karakteristieke drager, waarover de lederen bekleding bijna los gedrapeerd lijkt. Door de prachtige stiknaden en inkepingen lijkt de bekleding nog het meest op een lichtvallende japon. Voor de bekleding is gekozen voor exclusief Cuoio Saddle Extra leder, voorzien van een beschermende lak. Het stiksel van de Isadora kan in kleur contrasteren of juist perfect matchen met de kleur van het leer.

Overige winnaars
Nieuwsgierig naar de andere winnaars van 2018? Bekijk hier het volledige overzicht.