arper      Kiik      Design: Iwasaki Design Studio, 2018       

Arper Kiik

 

Een plek om bijeen te komen. Een interieur dat activiteit bevorderd. De Arper Kiik is ontworpen voor die specifieke plekken in een gebouw. Tussen ontvangst en vertrek, om te wachten of te werken. Deze collectie bestaat uit zitmeubelen, tafels, poefs en consoles die allerlei vormen van verblijf mogelijk maken. Of dat nu een informele werk- of vergaderruimte, een loungeplek of een wachtruimte is, met de Kiik kunt u gemakkelijk iedere inrichtingsvraag beantwoorden.

Kiik is ontworpen door de Japans-Italiaanse Iwasaki Design Studio. Zij ontwierpen eerder al de uiterst succesvolle poef Pix voor Arper. Het ontwerp combineert de oosterse gewoonte om een vorm zo eenvoudig mogelijk te houden met een uitgesproken Italiaans gevoel voor detaillering en verhouding. Kiik is speciaal ontwikkeld voor een zo breed mogelijk toepassingsgebied. Wacht- en ontvangstkamers in kantoren, bibliotheken, in het onderwijs, universiteitslounges, werk- en vergaderruimtes of volledig multifunctionele omgevingen, de Kiik voelt zich eigenlijk overal thuis.

Ondanks de vele mogelijkheden is het programma relatief eenvoudig van opzet. De fundamentele structuur bestaat uit koppelbare zitplaatsen die naar wens met of zonder rugleuning toegepast kunnen worden. Er zijn tafels die vierkant, rechthoekig, driehoekig of rond zijn. Het progamma kent een aantal consoles die, afhankelijk van hoogte en positie, een kast, aflegruimte, scheidingswand of sta-tafel kunnen zijn. De royale, vrijstaande poefs maken het programma compleet. Met deze elementen is een groot aantal opstellingen te realiseren. Het systeem is zodanig geconstrueerd dat een configuratie later kan worden gewijzigd en eventuele aanvullende elementen kunnen worden toegevoegd.

Het programma biedt een bijna oneindig groot aantal combinatiemogelijkheden van vormen, materialen en kleuren. Vanzelfsprekend past Kiik ook naadloos bij andere producten uit de range van Arper. Voor de hand ligt een combinatie met de Pix die van dezelfde ontwerpers komt. Maar ook Arper modellen als Zinta, Saari, Dizzie, Ply en Saya laten zich moeiteloos met Kiik combineren.

Ga naar website fabrikant