Mooi en comfortabel: Arper Arcos

De Arper Arcos is een geheel nieuwe serie zitmeubelen, die in 2017 op de Salone del Mobile in Milaan voor het eerst aan het grote publiek werd getoond. Het Catalaanse ontwerpersduo Lievore Altherr – verantwoordelijk voor het ontwerp van veel producten van Arper – koos voor een onmiskenbaar en helder concept.

Architectonisch
De ontwerpers haalden inspiratie uit meubelontwerp uit de Art Deco periode, maar lieten de kenmerkende versieringen uit die periode weg. Het resultaat is een rustig en lichtgewicht beeld. Toch heeft de Arcos door zijn zijn in het oog springende aluminium armleuningen en de daartussen zwevende zitting en rugleuning een geheel eigen, en uiterst architectonisch gezicht.

Eigen karakter
Bij de introductie zijn van de Arcos een sofa, een fauteuil en een stoel gepresenteerd. Alhoewel ze allemaal een eigen karakter en toepassing hebben, zijn de verschillende versies van de Arcos natuurlijk ook prima te combineren. Datzelfde combineren lukt ook heel goed met andere producten uit de collectie van Arper, bijvoorbeeld de sofa Steeve, de akoestische panelen Parentesit of de Cross Table. Veel aandacht ging ook naar het comfort van de Arcos. Zowel de sofa, de fauteuil als de stoel hebben een uitstekende, licht actieve zithouding.

Veel mogelijkheden
Arper toonde op de Salone del Mobile uitvoeringen van de Arcos waarbij de kleuren van de gelakte armleuningen een perfecte match vormen met de bekleding van de zit- en rugkussens. Het is op dit moment nog niet helemaal zeker of deze kleuren ook daadwerkelijk het productiestadium gaan bereiken. Vanzelfsprekend komt er in ieder geval een groot aanbod aan mogelijkheden, variërend van praktische bekleding in stof tot luxueus leder. Zodra er meer informatie bekend is over de exacte mogelijkheden van deze serie brengen wij u daarvan op de hoogte.

Even geduld a.u.b.
Als u serieuze interesse in de Arcos heeft, moeten wij u nog wel om geduld vragen. De verwachting is dat de eerste productiemodellen van de Arcos begin 2018 geleverd kunnen worden.