arper      Parentesit      Design: Lievore Altherr Molina, 2015       

Arper Partentesit

Parentesit is een reeks akoestische panelen. De serie is ontworpen door het Catalaanse ontwerperstrio Lievore Altherr Molina. Zij zijn ook verantwoordelijk voor het ontwerp van vele andere producten in de collectie van Arper.

Iedereen kent het: je trekt je terug in een ruimte om te vergaderen of juist in alle rust alleen te werken. Het terugdringen van omgevingsgeluid is voor een goede concentratie van groot belang. De meeste moderne gebouwen met veel glas en harde materialen geven een onrustige akoestiek. Hiervoor biedt Arper een fraaie oplossing. De wandpanelen Parentesit reduceren geluid door de toepassing van hoogwaardige geluidsabsorberende materialen.

De panelen zijn verkrijgbaar in vier basisvormen: rond, vierkant met een diagonale lijn, vierkant met een horizontale lijn of ovaal. De vormen zijn natuurlijk onderling koppelbaar, waardoor allerlei composities mogelijk zijn. De bekleding van de panelen biedt eindeloos veel mogelijkheden. Arper heeft veel stoffen van de Deense fabrikant Kvadrat in collectie. Veel van deze stoffen zijn ook geschikt voor toepassing op de Partentesit. U kunt dus prachtige combinaties – of juist contrasten – met de bekleding van meubelen in dezelfde ruimte bedenken. De panelen zijn zo ontworpen dat ze als zelfstandige elementen op een wand kunnen worden geplaatst. Alle benodigde materialen voor de bevestiging van de panelen wordt meegeleverd. Vanaf 2016 is het oog mogelijk op met Partentesit volledig zelfdragende scheidingswanden te componeren. Hiervoor zijn diverse modules verkrijgbaar.

Het meest effectief is het natuurlijk als een schakeling van panelen wordt gerealiseerd. U kunt dan niet alleen de akoestiek zo optimaal mogelijk beïnvloeden, onmiskenbaar is ook de designwaarde van Partentesit. De panelen hebben een heel eigen, decoratieve vormtaal. De visuele kracht van deze geometrische vormen is verbluffend en past naadloos bij de meubelen uit de collectie van Arper.

Optioneel kunnen de panelen Parentesit worden voorzien van verlichting. Dit licht schijnt subtiel op de wand rondom ieder paneel. Het is ook mogelijk een luidspreker voor een geluidsinstallatie in te bouwen.

Arper Partentesit - Overzicht

Ga naar website fabrikant