arper      Cross Table      Design: Fattorini+Rizzini+Partners, 2014       

Arper Cross Table

 

Met zijn aantrekkelijke vormgeving en royale maatvoering valt de Arper Cross Table onmiddellijk op. De tafel is geschikt als representatief directiebureau, maar net zo gemakkelijk toe te passen in een eetkamer of als robuuste vergadertafel.

Ondanks zijn grootte wekt de tafel een minimalistische en architectonische indruk. Het stoere onderstel draagt een licht blad met voldoende ruimte voor allerlei werkzaamheden. Als optie kunnen aansluitingen voor data en electra in het blad worden verwerkt. Exacte positionering daarvan is afhankelijk van de totale lengte van de tafel. De kabeldoorvoer wordt dan bijna onzichtbaar via het onderstel naar de grond geleid. Op die manier biedt de Cross Table een antwoord op de sterk wijzigende dynamiek van het moderne kantoor. De tafel is leverbaar in een serie verschillende lengte- en breedtematen, van een praktische 100 x 200 cm tot een spectaculaire 135 x 390 cm. Naast versies met een blad in Fenix laminaat zijn ook uitvoeringen in eikenfineer beschikbaar. De tafel is ontworpen met een onderstel dat ca. 60 centimeter naar binnen staat. Aan de onderzijde van het blad zijn echter voorzieningen getroffen waardoor het eventueel ook mogelijk is om de beide schragen helemaal op de hoeken van het blad te positioneren. Het is ook een optie op een alleen een losse set onderstellen te bestellen en deze van een blad in een ander materiaal te voorzien.

Op de Salone del Mobile van 2018 introduceerde Arper een aantal nieuwe, praktische uitvoeringen van de Cross. Deze tafels hebben een bladhoogte van 105 centimeter en kunnen dus gemakkelijk als sta-tafel worden ingezet.

De vormgeving van de Cross Table is weliswaar opvallend, maar toch is het ontwerp terughoudend genoeg om in een allerlei verschillende omgevingen tot zijn recht te komen. Het is  ook eenvoudig om stoelen te vinden die goed bij de tafel passen. Binnen de collectie van Arper zijn hiervoor ook voldoende keuzes mogelijk.

De Cross Table is ontworpen door de Italiaanse designers Fattorini + Rizzini + Partners.

 

Ga naar website fabrikant