Arper Catifa 46 spectaculair vernieuwd

Al sinds de introductie van het oorspronkelijke concept in 1999 is de Arper Catifa 46 een onmiskenbaar icoon binnen de Arper collectie. De stoel is de ultieme synthese van functie en vorm en kan – met een beetje creativiteit – in bijna iedere omgeving worden toegepast.

 

Innovatieve techniek
Toen de tweekleurige kunststof kuip werd geïntroduceerd was Arper de allereerste die deze techniek op een stoel toepaste. Daarvoor was dit nog niemand gelukt. De perfecte aansluiting van deze twee lagen en het waarborgen van de voor het comfort zo belangrijke elasticiteit waren uitdagingen op zich. Voor Arper is het ‘hoe’ net zo belangrijk als het ‘waarom’. Met steeds dezelfde uitgangspunten op het gebied van vormgeving en functionaliteit is de Catifa serie inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige familie.

 

2016: Duochrome
Op de Salone del Mobile in Milaan presenteerde Arper in april 2016 de nieuwste uitvoeringen van de Catifa 46. Voor het onderstel introduceren we naast de bestaande varianten nieuwe, zachte kleuren die tegelijkertijd direct in het oog springen: Prachtig pastelrose, petrol, limoengeel, ivoor en rookgrijs. Deze kleuren kunnen op het onderstel en op de kuip worden toegepast. Wij noemen dit Duochrome. Samen met een eventuele frontstoffering van de kuip kunnen hiermee spectaculaire of juist heel subtiele kleurcombinaties worden gemaakt. In totaal komt het aantal kleuren van de kunststof kuip nu op 10, terwijl voor het onderstel zelfs 11 varianten standaard leverbaar zijn.

 

Combineren
Het spreekt voor zich dat de Catifa 46 naadloos aansluit bij uitgebreide aanbod aan tafels in de collectie van Arper. U kunt zonder moeite combineren met nieuwe items als de tafels Meety, Wit of Yop, maar de Catifa voelt zich natuurlijk ook volledig op zijn plaats bij beproefde tafelseries als Gher en Dizzie.

 

Bescheiden en sympatiek
De Arper Catifa blijft in zijn nieuwste verschijningsvormen vooral bescheiden en symphatiek. En soms heb je in een interieur ook niet meer nodig. Om het met de woorden van ontwerpers Lievore, Altherr en Molina samen te vatten: Sometimes the poignant expressions can be said with a whisper. Sometimes the lightest touch is the one we feel the most.

 

Download hier de brochure met het complete overzicht van alle uitvoeringen van de Catifa.