Arper Kiik wint awards tijdens NeoCon 2018

Vorige week vond in Chicago NeoCon 2018 plaats. Dit is de meest belangrijke handelsbeurs voor projectinrichting in Noord Amerika,. NeoCon trekt ieder jaar rond de 50.000 bezoekers. Op de nog steeds groeiende Amerikaanse markt is Arper nadrukkelijk aanwezig en natuurlijk speelt de eigen showroom in Chicago hierbij een belangrijke rol. NeoCon 2018 bracht Arper maar liefst twee awards voor de nieuwe Kiik collectie. Het prachtige ontwerp van Iwasaki Design Studio werd beloond met de HiP Award en de #MetropolisLikesAward.

HiP Award
HiP of Honouring Industry People Product is een design award die door het toonaangevende Amerikaanse tijdschrift Interior Design wordt uitgereikt. Uit handen van hoofdredactrice Cindy Allen kreeg Kiik de eerste prijs in de categorie ‘Workplace: bench’ tijdens een speciaal hiervoor georganiseerde ceremonie in het historische Merchandise Mart gebouw in Chicago. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan bedrijven en talenten die opvallen door hun innovatieve collecties en producten.

#MetropolisLikesAward
De #MetropolisLikesAward wordt uitgereikt door Metropolis, het befaamde New Yorkse magazine over architectuur, cultuur en design. De Award beloond de beste collecties en de meest opvallende ontwikkelingen die tijdens NeoCon getoond worden. De winnaars worden uit een wereldwijd aanbod van honderden gegadigden gekozen door een panel van ervaren redacteuren van Metropolis. De Arper Kiik ontving de eigenzinnige houten award – een ontwerp van de Texaanse designstudio Throphyology – al tijdens de beurs.

Kiik
Het ontwerp van Kiik combineert de oosterse gewoonte om een vorm zo eenvoudig mogelijk te houden met een uitgesproken Italiaans gevoel voor detaillering en verhouding. Kiik is speciaal gemaakt voor een zo breed mogelijk toepassingsgebied. Wacht- en ontvangstkamers in kantoren, bibliotheken, in het onderwijs, universiteitslounges, werk- en vergaderruimtes of volledig multifunctionele omgevingen, de Kiik voelt zich eigenlijk overal thuis.

Elementen
Ondanks de vele mogelijkheden is het programma relatief eenvoudig van opzet. De fundamentele structuur bestaat uit koppelbare zitplaatsen die naar wens met of zonder rugleuning toegepast kunnen worden. Er zijn tafels die vierkant, rechthoekig, driehoekig of rond zijn. Het programma kent een aantal consoles die, afhankelijk van hoogte en positie, een kast, aflegruimte, scheidingswand of sta-tafel kunnen zijn. De royale, vrijstaande poefs maken het programma compleet. Met deze elementen is een groot aantal opstellingen te realiseren. Het systeem is zodanig geconstrueerd dat een configuratie later kan worden gewijzigd en eventuele aanvullende elementen kunnen worden toegevoegd.

Combinaties
Het programma biedt een bijna oneindig groot aantal combinatiemogelijkheden van vormen, materialen en kleuren. Vanzelfsprekend past Kiik ook naadloos bij andere producten uit de range van Arper. Voor de hand ligt een combinatie met de Pix die van dezelfde ontwerpers komt. Maar ook Arper modellen als ZintaSaariDizziePly en Saya laten zich moeiteloos met Kiik combineren.