Arper support Biennale Venetië 2016

Taking Care, dat is het thema van het Italiaanse paviljoen op de 15e International Architecture Exhibition op de Biennale van Venetië. Het paviljoen geeft een menselijke, sociale kijk op architectuur en is in drie thema’s verdeeld: Thinking, Meeting en Acting.
Expositie
De expositie toont een onderzoek naar ieder thema en een overzicht van interessante relevante architectuurprojecten maar is vooral ook een oproep tot verandering en een meer maatschappijverantwoordelijke kijk op architectuur. Het geheel is tot stand gekomen onder leiding van designstudio TAMassociati en Alejandro Aravena, in 2016 de directeur van de Biennale, maar ook diverse andere architecten en designers verleenden hun medewerking.

Statement
De samenstellers van de expositie willen een statement maken tegen ongelimiteerde groei en exploitatie van grondstoffen en oproepen tot een vorm van architectuur waarbij zowel de menselijke maat als de verantwoordelijk voor een duurzame samenleving centraal staan.

Ondersteuning door Arper
Ook Arper steunt dit initiatief van harte. Zo zijn ondere andere producten en middelen voor de expositie ter beschikking te stellen, maar ook op een actieve manier houdt de Italiaanse fabrikant zich met dit thema bezig. Arper heeft zich ten doel gesteld om bedrijfsmatige en strategische keuzes te maken waarbij innovatie en duurzaamheid centraal staan. Claudio Feltrin, de CEO van Arper zegt het zo: “Wij hebben ervoor gekozen om dit initiatief te steunen omdat we vinden dat bedrijven een grote sociale verantwoordelijk dragen. Arper kan met dit project een actieve bijdrage leveren aan de discussie en het bewustzijn over deze thema’s vergroten”.

Arper Catifa 46
In de expositie is ondermeer de Catifa 46 toegepast. Deze stoel, die inmiddels alweer ruim twaalf jaar geleden in de collectie van Arper is opgenomen, is het toonbeeld van eenvoud en functionaliteit. De stoel is door ontwerpers Lievore Altherr Molina dusdanig neutraal en tijdloos vormgegeven, dat hij zich perfect in het decor van deze expositie voegt. De Catifa 46 heeft in het voorjaar van 2016 een aantal opvallende nieuwe varianten gekregen. Klik hier voor meer informatie over dit nieuws.