De tafels van Arper

De omvangrijke tafelprogramma’s Dizzie, Ginger en Fred zijn al jaren bekende verschijningen in de collectie van Arper. Deze tafels hebben in al hun verschillende uitvoeringen hun weg naar veel toepassingen en projecten gevonden. De laatste jaren is de collectie tafels van Arper steeds verder gegroeid. We stellen uw graag nog eens uitgebreid aan een aantal nieuwkomers en een paar oude bekenden voor.

Arper Meety – Veelzijdig

lam-news16-arper_-meety_-2

De Arper Meety is afgelopen voorjaar op de Salone del Mobile in Milaan geïntroduceerd. Ontwerpers Lievore Altherr Molina lieten zich voor het design inspireren door het ontwerp van bruggen. Deze hebben – net als de Meety – een zo licht mogelijke structuur terwijl ze toch ook oersterk zijn. Door de enorme variatie aan uitvoeringen is de Meety vrijwel overal toe te passen. In zijn meest basale vorm is de tafel een uitstekende en functionele werkplek. De configuratie met een serie trapeziumvormige bladen is de perfecte aanlandplek. Uitgevoerd met een luxueus houten blad en een matzwart frame misstaat de tafel niet in een directiekantoor of representatieve vergaderruimte. De keuze in bladvormen en afwerking is reusachtig.

Lees meer over de Meety

Arper Yop – Flexibel

De tafels van Arper - Yop

De tafel Yop is op het eerste gezicht niet het meest opzienbarende item van Arper. Maar dat wordt in alle opzichten goed gemaakt door de slimme bruikbaarheid van deze reeks tafels. De Yop is de eerste opklapbare tafel van Arper. Hierdoor is hij maximaal flexibel. Royaal als je hem wilt gebruiken, compact en gemakkelijk weg te bergen als je hem niet nodig hebt. Het klapmechanisme is op een mooie manier geïntegreerd in het ontwerp van de tafel. Hierdoor blijft de tafel ook licht van gewicht en eenvoudig te verplaatsen. Het ontwerp van het onderstel is helemaal in lijn met het onderstel dat Arper voor veel van zijn stoelen gebruikt. Hierdoor zijn fraaie combinaties mogelijk.

Lees meer over de Yop

Arper Cross – Robuust

De tafels van Arper - Cross Table

Met zijn aantrekkelijke vormgeving en royale maatvoering valt de Arper Cross Table onmiddellijk op. De tafel is geschikt als representatief directiebureau, maar net zo gemakkelijk toe te passen in een eetkamer of als robuuste vergadertafel. Ondanks zijn grootte wekt de tafel een minimalistische indruk. Als optie kunnen aansluitingen voor data en electra in het blad worden verwerkt. De kabeldoorvoer wordt dan bijna onzichtbaar via het onderstel naar de vloer geleid. De tafel is leverbaar in een serie verschillende lengte- en breedtematen – van een praktische 100 x 200 centimeter tot een spectaculaire 135 x 390 centimeter. De grote overspanning kan worden gerealiseerd dankzij de toepassing van staal in het blad. Naast de uitvoeringen in zwarte of witte poedercoating, zijn ook uitvoeringen in eikenfineer beschikbaar.

Lees meer over de Cross Table

Arper Wim – Praktisch

De tafels van Arper - Wim

Op zoek naar een goed vormgegeven en concurrerend geprijsde tafel voor een (bedrijfs)restaurant, bar of kantine? De Arper Wim zou wel eens precies kunnen zijn wat u voor ogen heeft. De Wim heeft een subtiel, maar uiterst stabiel onderstel dat naar keus in chroom, matzwart of matwit wordt afgewerkt. De compacte bladen zijn rond, vierkant of rechthoekig en af te werken met hout, laminaat, HPL of melamine. Om exact te matchen met de door geselecteerde stoel is de tafelversie van de Wim verkrijgbaar in hoogtes van 72, 73,5 en 74 centimeter. Ook bij de praktische bartafel is die precisie een mogelijkheid: deze versie is 103, 104,5 of 105 centimeter hoog.

Lees meer over de Wim

Arper Gher – Bescheiden

De tafels van Arper - Gher

Inmiddels al vijf jaar in de collectie maar bij velen nog onbekend: de Arper Gher. Met zijn iets naar binnen wijkende, massief houten poten heeft deze tafel een onmiskenbaar profiel. Doordat de poten relatief ver naar binnen zijn geplaatst is de tafel uiterst gemakkelijk in de omgang; bijna alle stoelen vinden hieraan een gemakkelijke positie. Het ontwerp van Lievore Altherr Molina kan naar wens met ronde, ovale of rechthoekige of vierkante bladen worden uitgevoerd. Voor deze bladen is een groot aanbod aan afwerkingsmogelijkheden beschikbaar. Het houten onderstel kan in vijf houtsoorten worden besteld.

Lees meer over de Gher

Arper Nuur – Minimalistisch

De tafels van Arper - Nuur

Een ragfijn aluminium frame. Een bijna onwaarschijnlijk dun blad. De Arper Nuur is het toppunt van minimalisme. De door Simon Pengelly ontworpen tafelreeks werd in 2009 aan de collectie toegevoegd, maar nog steeds zijn er mensen die dit prachtige ontwerp nu pas ontdekken. Het frame van de Nuur is te bestellen in gepolijst blank aluminium of gelakt in mat wit, mat of glanzend zwart of glanzend koraalrood. De bladen kunnen naar keuze in lijn of juist in contrast met het onderstel worden uitgevoerd. De meest compacte Nuur meet 79 x 79 centimeter, terwijl de grootst beschikbare tafel maar liefst 240 x 100 centimeter ruimte biedt. Als u de Nuur als werktafel wilt inzetten kunt u ook kiezen voor een serie handige bureauaccessoires.

Lees meer over de Nuur