arper      Aston      Design: Jean-Marie Massaud, 2006       

Arper Aston

De Arper Aston is een voorname verschijning. Ontwerper Jean-Marie Massaud liet zich bij het ontwerpen ervan inspireren door de luxueuze fauteuils die je in snelle, sportieve auto’s vindt. Het slanke profiel en de aerodynamische lijnvoering zijn echt gemaakt voor comfort en prestaties. De link met ambachtelijke Engelse limousines of Italiaanse rassportwagens is gemakkelijk gelegd. De stoel lijkt in niets op de saaie vergaderstoelen die je in zoveel bespreekkamers en directiekantoren tegenkomt. De Aston is een klasse op zich.

Moderne techniek

Onder de vloeiende lijnen van de Aston zit moderne techniek verborgen, die ervoor zorgt dat de stoel niet alleen mooi maar ook praktisch is. Of de fauteuil nu een een vergaderruimte of in een home office wordt toegepast, er is altijd een uitvoering te vinden die precies aan de wensen van de gebruiker(s) voldoet.

Verschillende uitvoeringen

In vogelvlucht vallen bij de Arper Aston in eerste instantie de verschillende hoogtes van de rugleuning op. Conference, de lage versie is al opvallende comfortabel, maar oogt ook actief en bijna informeel. De versie met middelhoge rugleuning heet Office. Deze biedt extra ondersteuning van de rug en zorgt, wanneer de stoel in een werk- of vergaderopstelling wordt gebruikt ook letterlijk voor rugdekking en een gevoel van privacy en geborgenheid. De hoge versie van de Aston geeft onmiskenbaar de leiding en is dan ook toepasselijk Direction gedoopt. De hoge, slanke rug met geintegreerde hoofdsteun laat er geen misverstanden over bestaan; dit is een fauteuil is voor leiders en beslissers. De laatste versie is de Lounge, een lagere variant waarbij desgewenst ook een aangename voetsteun of een koffietafel geleverd kan worden.

Flexibiliteit

Alle uitvoeringen van de Arper Aston zijn leverbaar met een vierteens, draaibaar onderstel. Een retourmechanisme dat ervoor zorgt dat de stoel altijd in dezelfde positie terugdraait en een instelbaar neigmechanisme kan ook op alle types worden besteld. Voor nog meer flexibiliteit kunnen alle Astons ook van een vijfteens onderstel op wielen worden voorzien. Dit frame is bovendien uitgerust met een mechanisme voor hoogteverstelling. De versie Conference kan als enige van een sledeframe worden voorzien, waardoor deze versie ook als representatieve bezoekersstoel kan worden ingezet.

De Aston collectie is GreenGuard gecertificeerd.

Arper Aston - Overview

Ga naar website fabrikant