arper      Catifa Sensit      Design: Lievore Altherr Molina, 2014       

Arper Catifa Sensit

 

De in 2014 geïntroduceerde Catifa Sensit biedt het comfort van een traditionele bureaustoel waarbij alle technologie op een geraffineerde manier is verborgen.

In de rugleuning van de stoel is een synchroonmechanisme geïntegreerd. Dit zorgt ervoor dat de leuning naadloos met de gebruiker mee kan veren, waardoor druk op de onderrug voorkomen wordt en volledige ergonomische ondersteuning geboden wordt. Die techniek is door ontwerpers Lievore Altherr Molina in een tijdloos moderne silhouet verpakt. Hierdoor is de Catifa Sensit geschikt voor zowel projectmatige als particuliere omgevingen. De Sensit maakt deel uit van de nog steeds groeiende Catifa familie, een serie die het hart van de collectie van Arper vormt. Het behoeft geen uitleg dat alle stoelen uit de Catifa reeks eenzelfde vormtaal hebben en daarom ook moeiteloos gecombineerd kunnen worden.

Binnen de serie vallen twee types te onderscheiden: Als eerste is er de hogere stoel die heel geschikt is om als bureau- of vergaderstoel ingezet te worden. Daarnaast is er een lagere versie die toepasselijk Lounge is gedoopt. De onderstellen kunnen naar keuze met of zonder wielen worden uitgevoerd. Voor het frame kan vanzelfsprekend chroom gekozen worden, maar is het ook mogelijk om matzwarte of matwitte lak toe te passen.

De rugleuning van de Catifa Sensit is in drie hoogtes verkrijgbaar. De lage versie heeft een relatief bescheiden voorkomen en is geschikt als bezoekersstoel of als bureaustoel bij een flexible werkplek. De versie met een middelhoge rug biedt veel steun en zorgt ervoor dat de Sensit direct in het oog springt. De uitvoeringen met een hoge rug zijn indrukwekkend en vooral op zijn plaats in boardrooms of als directiemeubilair.  Optioneel kan worden gekozen voor beklede of puur aluminium armleuningen.

De Catifa Sensit kan, net zoals alle andere modellen van Arper, bekleed worden met een groot aantal verschillende soorten stof en leer.

Catifa Sensit - Overview

Ga naar website fabrikant