arper      Arcos      Design: Lievore Altherr, 2017       

Arper Arcos

De Arper Arcos is een serie zitmeubelen die in 2017 op de Salone del Mobile in Milaan voor het eerst aan het grote publiek werd getoond. Het Catalaanse ontwerpersduo Lievore Altherr – verantwoordelijk voor het ontwerp van veel producten van Arper – koos voor een onmiskenbaar, helder concept.

De ontwerpers haalden inspiratie uit meubelontwerp uit de Art Deco periode, maar lieten de kenmerkende versieringen uit die periode weg. Het resultaat is een rustig en lichtgewicht beeld. Toch heeft de Arcos door zijn zijn in het oog springende aluminium armleuningen en de daartussen zwevende zitting en rugleuning een geheel eigen, en uiterst architectonisch gezicht. Afhankelijk van de uitvoering kan de Arcos uitstekend ingezet worden als representatieve bezoekers- of vergaderstoel. Door de relatief actieve zit en de robuuste armleuningen is de Arcos ook geschikt voor de toepassing in een omgeving waar wat oudere of minder mobiele mensen de meubelen gebruiken.

Iets wat bij de Arper Arcos ook direct in het oog springt: naast een bescheiden matzwart kunt een aantal opvallende kleuren voor de frames kiezen. Vooral in combinatie met een bekleding in nagenoeg dezelfde kleur levert dit een prachtig beeld op.

Bij de introductie zijn van de Arcos een tweezits-sofa, een fauteuil en een stoel gepresenteerd. In 2018 is de driezitsversie van de sofa aan de collectie toegevoegd. Alhoewel ze allemaal een eigen karakter en toepassing hebben, zijn de verschillende versies van de Arcos natuurlijk ook prima te combineren. Datzelfde combineren lukt ook heel goed met andere producten uit de collectie van Arper, bijvoorbeeld de sofa Steeve, de akoestische panelen Parentesit of de Cross Table.

Dat het ontwerp van de Arper Arcos goed ontvangen is, werd nog eens bewezen bij de prijsuitreiking van de Archiproducts Design Awards in 2017. Hier won de stoelversie van de Arcos namelijk de eerste prijs in de categorie Contract. Een mooi begin!

 

Ga naar website fabrikant