arper      Bardi's Bowl Chair      Design: Lina Bo Bardi, 2013       

Arper Bardi Bowl Chair

 

 

Lina Bo Bardi werd in 1914 in Rome geboren. Na haar studie aan La Sapienza, de beroemde acadamie voor architectuur in Rome werkte zij voor veel beroemde namen in het Italië van vlak voor de Tweede Wereldoorlog. In 1946 trouwt zij met P.M. Bardi, de beroemde kunstcriticus, journalist en galeriehouder. Zij verruilen nog datzelfde jaar hun vaderland voor een carrière in Brazilië. Met haar Studio d’Arte Palma realiseert Lina Bo Bardi een groot aantal spraakmakende projecten die tot op de dag van de vandaag de architectuurgeschiedenis in Brazilië en ver daarbuiten hebben beïnvloed.

Wereldberoemd zijn haar SESC Leisure Centre-Pompeia Factory, het Museum of Modern Art in Bahia en het Museum of Popular Art in Unhao. Haar eigen woonhuis Casa de Vidro is nog altijd een mekka voor architectuurliefhebber van over de hele wereld.

In haar ontwerpen heeft technologie nooit de overhand. Veel duidelijker spreekt haar behoefte om de grenzen te vervagen tussen de kunst en het leven, tussen de artiest en het publiek. Lina Bo Bardi overlijdt in 1992.

Vlak voor haar overlijden wordt het Instituto Lina Bo e P.M. Bardi opgericht. Dit instituut stelt zich ten doel om het werk van het echtpaar te beschermen en promoten. Samen met dit Instituto ontwikkelt Arper Bardi Bowl Chair. Deze was al in 1951 door Lina Bo Bardi ontworpen en door Arper opnieuw in productie genomen.

De Bardi’s Bowl chair bestaat uit een gestoffeerde kuip die los op een dunne metalen structuur rust. De kuip kan worden bewogen om op allerlei manieren een aangename zithouding te creëren.

De fauteuil is in een beperkte oplage van 500 stuks geproduceerd. Ieder exemplaar is genummerd en voorzien van een uniek bewijs van authenticiteit. De opbrengsten van de verkoop van de fauteuil komen ten goede aan het Instituto Lino Bo e P.M. Bardi. Meer informatie kunt u hier vinden.

Ga naar website fabrikant