arper      Colina      Design: Lievore Altherr Molina, 2014       

Arper Colina

Zacht maar sculpturaal, zo kun je deze fauteuil het best omschrijven. De Colina bestaat in aantal varianten die subtiel verschillen, maar ieder voor zich met een herkenbaar, elegant silhouet en een aansprekend design. Net als veel andere producten uit de collectie van Arper is de Colina ontworpen door Lievore Altherr Molina, het beroemde trio designers uit Barcelona.

Bij het kiezen van een stoel uit de Colina serie ontdekt u een aantal verschillende varianten. De kuip bestaat in drie maatvoeringen, waarvan de Colina S de meest compacte is. Met zijn buitenmaten van 62 x 79 (l x b) centimeter is voor deze versie altijd wel plaats te vinden. De iets hogere zit (46 cm) van deze versie zorgt voor een prettige, actieve zit. De stoel kan eventueel ook aan een tafel of bureau worden geplaatst.  De Colina S is alleen leverbaar met een volledig gestoffeerde, gesloten voet. Dat geldt ook voor de grootste versie van de fauteuil, de Colina L. Deze meet een royale 84 x 102 centimeter (l x b) waardoor iedereen een prettige zitpositie kan vinden.

Het meest uitgebreid is de middelste versie, de Colina M. Behalve in een versie met een volledig gestoffeerde gesloten voet zijn voor deze maat ook nog drie andere onderstellen leverbaar: een architectonisch draadframe, een praktisch sledeframe en een klassieke uitvoering met vier poten in hout. De Colina L als Colina M hebben allebei een zithoogte van 40 centimeter. Hierdoor zijn beide versies geschikt om als fauteuil te worden ingezet.

De Colina is aanvankelijk door Lievore Altherr Molina ontworpen als onderdeel van de sofa-serie Loop, maar door zijn organische vorm en veelheid aan verschijningsvormen is de Colina eigenlijk overal op zijn plaats. Of dat nu een publieke ruimte, een kantoor of bij iemand thuis is.

Voor de bekleding van de Colina is een uitgebreide keuze aan stof- en leersoorten beschikbaar.

Arper Colina - overview

Ga naar website fabrikant