arper      Steeve      Design: Jean-Marie Massaud, 2015       

Arper – Steeve

Steeve was het grote nieuws van Arper op de beurs in Milaan 2015. Het uitgebreide programma is door de Franse designer Jean-Marie Massaud ontworpen. Steeve kan in zowel particuliere als zakelijke omgevingen worden toegepast.

Meest in het oog springend is het moderne, architectonische uiterlijk van de Steeve, vooral als de buitenzijde in hout wordt uitgevoerd. Tegelijkertijd is het ontwerp slank en luchtig te noemen. Door verschillende materialen, zoals hout, leer en stof, te combineren komen de spannende en eigenzinnige details het best tot hun recht. De keuzes in stof- en leersoorten zijn bijna oneindig. De rug- en armkussens zijn op een unieke manier naadloos verwerkt. Een industriële innovatie die het stofferen uiteindelijk veel eenvoudiger maakt. Bij toepassing in projecten zijn de kussens door deze manier van stofferen minder kwetsbaar.

Ondanks deze technische hoogstandjes en het cleane ontwerp is de Steeve toch vooral ook een comfortabele bank. Losse kussens zijn leverbaar voor een individuelere zithouding. Deze kussens zijn in verschilende afmetingen te verkrijgen en zorgen voor nog individueler beeld van uw Steeve.

Het ranke onderstel van de Steeve is gemaakt van gegoten aluminium. De poten zijn opvallend vormgegeven en zijn een onmiskenbaar onderdeel van het totale design. Het onderstel is verkrijgbaar in matzwarte of matwitte lak. Vanaf 2016 is de Steeve ook verkrijgbaar met een elegante sledeonderstel. De zithoogte van de sofa Steeve is met 44 centimeter heel gebruiksvriendelijk. U kunt gemakkelijk gaan zitten en weer opstaan.

Steeve heeft drie belangrijke basiscomponenten: een sofa, een fauteuil en lage bank in een twee- of driezitsuitvoering. Deze componenten kunnen volledig zelfstandig en vrijstaand worden toegepast. Er kan worden gekozen voor een versie met of zonder armleuningen. Ook de rugkussens kunnen naar wens worden toegevoegd of weggelaten. De modulaire versie van de Steeve biedt veel meer mogelijkheden. Door combinaties van de verschillende modules en uitvoeringen kan precies de gewenste opstelling worden samengesteld.

 

Arper Steeve - overzicht

 

Ga naar website fabrikant