arper      Catifa Up      Design: Lievore Altherr, 2017       

Arper Catifa Up

In eerste instantie lijkt de Catifa Up als twee druppels water op de al lang bestaande Catifa 53. Als je inzoomt op de details is hier toch echt sprake van een geheel nieuw ontwerp. De rugleuning van de Catifa Up is ruim acht centimeter hoger dan die van zijn bekende broertje. Dit geeft de gebruiker niet alleen een nog groter zitcomfort, maar zorgt er ook voor dat de Up een wat statiger, misschien zelfs chiquere uitstraling heeft.

Soft stoffering
Dit laatste komt helemaal tot zijn recht in de zogenaamde Soft-versies. In deze uitvoering – exclusief voor de Up – is de stoel van extra dik gestoffeerde zitkuip voorzien. Er is buitengewoon veel aandacht besteed aan de gedetailleerde stiksels van de stoffering. Zowel bij een bekleding in leer als in stof komt dit prachtig tot zijn recht. De van oorsprong eenvoudige kunststof Catifa is in die meest luxueuze variant absoluut tot de eredivisie van stoelen gepromoveerd en zou in geen enkele directiekamer of high end vergaderruimte misstaan.

Aluminium armleggers
Exclusief voor de Catifa Up zijn de verfijnd vormgeven aluminium armleggers. Deze kunnen als optie op de stoel kunnen worden besteld. De armleggers zijn naar keuze in matglanzend aluminium of in zwarte of witte lak uitgevoerd, geheel in overeenstemming met de kleur van het frame.

Aluminium onderstel
De Catifa Up is leverbaar met een vierteens aluminium onderstel of een vijfteens onderstel met hoogteverstelling. Zelfremmende wielen zijn op beide onderstellen optioneel. Het onderstel kan, net als de armleggers, in matglanzend aluminium of in zwarte of witte lak worden besteld.

Ga naar website fabrikant