arper      Cila      Design: Lievore Altherr, 2017       

Arper Cila

Het was één van de belangrijkste noviteiten tijdens de Salone del Mobile 2017: de nieuwe Arper Cila. Met deze stoel weten ontwerpers Lievore & Altherr de essentie van de Arper raken: een relatief eenvoudig, geometrisch ontwerp waarbij iedere overbodige franje is weggelaten, maar waarbij geen enkele concessie is gedaan aan bruikbaarheid en comfort. De Cila is een helder gebaar die door zijn vormgeving de meest essentiële vorm van beschutting biedt. Je wordt door de vorm van de stoel als het ware omarmt en beschermt.

De Cila is in veel verschillende verschijningsvormen te verkrijgen. Bij de karakteristieke kunststof zitkuip kan uit zes fraaie kleuren worden gekozen. Optioneel kan deze kunststof kuip met een gestoffeerd zitkussen uitgevoerd worden, maar ook volledige bekleding met stof of leer is een mogelijkheid. Op die manier kan voor iedere omgeving een perfect geconfigureerde stoel gemaakt worden. Geheel in de traditie van Arper komen voor het onderstel een groot aantal uitvoeringen beschikbaar. Er komen een mooi, minimalistisch vierteens onderstel in staal, een versie met houten poten, een metalen sledeframe of een draaionderstel met of zonder wielen. Op die manier kunt u de Cila voor nagenoeg ieder project geschikt maken.

Op de Orgatec 2018 toonde Arper een belangrijke uitbreiding van het programma. De Cila is namelijk ook met een armleggers leverbaar. Het kenmerkende profiel van de stoel blijft daarbij gehandhaafd.

Het spreekt voor zich dat de nieuwe Cila zich uitstekend laat combineren met de al bestaande producten uit de collectie van Arper. Denk daarbij aan de vorige jaar geïntroduceerde tafels Meety en Yop, maar de Cila past ook uitstekend bij langer bestaande modellen uit de collectie van Arper,  zoals de Cross Table.

Ga naar website fabrikant