Arper wint Best of Best – Iconic Awards 2017

Als u afgelopen april de Salone del Mobile in Milaan heeft bezocht kan het u bijna niet ontgaan zijn: De stand van Arper was opvallend indrukwekkend. We zijn er nu dan ook trots op dat het ontwerp van deze stand is bekroond met een Best of Best Award bij de internationaal vermaarde Duitse Iconic Awards. De stand van Arper won de prijs in de categorie Architecture – Event / Exhibition.
 Juryrapport
De Iconic Awards zijn de meest prestigieuze prijzen die jaarlijks door de German Design Council worden uitgereikt. In het juryrapport motiveerde de jury hun keuze voor de stand van Arper met de volgende woorden:

“De stand van Arper heeft een verleidelijk elegant ontwerpconcept dat uit slechts drie eenvoudige basisvormen bestaat: cirkel, driehoek en vierkant. Deze basiselementen vormen samen niet alleen een indrukwekkend algemeen beeld, maar werken ook sensationeel goed als je op de verschillende ruimtes inzoomt. Er wordt op een overtuigende wijze het verhaal van een kleine stad neergezet. Het kosmopolitische centrum van de stand wordt omringd door gevarieerd gevormde, kleinere ruimtes. Deze ruimtes hebben ieder voor zich een eigen functie en sfeer. Het individuele karakter van de ruimtes speelt op een intelligente manier met de fantasie van de bezoeker en laat een blijvend positieve emotie achter”.

Ontwerp
Het ontwerp van de Arper stand is gebaseerd op het idee van architectenbureau MAIO uit Barcelona. Dit bureau van Maria Charneco, Alfredo Lérida, Guillermo López en Anna Puigjaner is gespecialiseerd in het uitwerken van ruimtelijke systemen. Het was de eerste keer dat Arper de samenwerking met dit team zocht. De geraffineerde styling op de stand is van de hand van de Amsterdamse Studio Bakker. Het lichtontwerp is van Cook & Associates. Vanzelfsprekend ging verliep dit proces in nauw overleg met ‘oudgediende’ Jeannette Altherr van Studio Lievore Altherr Molina. Zij zijn, behalve voor de presentaties op beurzen, ook direct betrokken bij de algemene art direction bij Arper. Ook beroemde Arper producten, zoals de Catifa 46, Catifa 53, Kinesit en Parentesit zijn van hun hand.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking vond op 4 oktober plaats in de Expo Real in München. Alle winnaars van dit jaar zullen worden gepubliceerd in de Iconic Awards Catalogue 2017 en zijn ook te zien op het online portal Iconic Directory.

 

Foto credits: Marco Covi, Jose Hevia, Salva Lopez, Dejan Lakic

Bekijk hier de 3D presentatie van de Arper Stand op de Salone del Mobile 2017