Salone del Mobile 2018 – Het nieuws van Arper

De Salone del Mobile van 2018 bracht een hele serie nieuwe ontwikkelingen binnen de collectie van Arper. Een aantal bestaande collecties is uitgebreid met nieuwe uitvoeringen en mogelijkheden, maar ook een aantal helemaal nieuwe producten is op de beurs in Milaan voor het eerst aan het grote publiek getoond.

Kiik

Kiik is ontworpen door de Japans-Italiaanse Iwasaki Design Studio. Zij ontwierpen eerder al de uiterst succesvolle poef Pix voor Arper. Het ontwerp combineert de oosterse gewoonte om een vorm zo eenvoudig mogelijk te houden met een uitgesproken Italiaans gevoel voor detaillering en verhouding. Kiik is speciaal ontwikkeld voor een zo breed mogelijk toepassingsgebied. Wacht- en ontvangstkamers in kantoren, bibliotheken, in het onderwijs, universiteitslounges, werk- en vergaderruimtes of volledig multifunctionele omgevingen, de Kiik voelt zich eigenlijk overal thuis.

 

 

Paravan

Arper Paravan is een nieuw systeem van scheidingswanden, door Arper geïntroduceerd tijdens de Salone del Mobile 2018. De door Lievore Altherr ontworpen vrijstaande wanden zijn op allerlei manieren koppelbaar. Op die manier kunnen ruimtes op een elegante manier gescheiden worden om meer privacy, intimiteit of rust te creëren. De panelen zijn voorzien van akoestisch materiaal en kunnen met veel verschillende stoffen bekleed worden. Hierdoor biedt Paravan niet alleen een praktische oplossing voor een interieur maar voegt het ook sfeer en karakter toe.

 

 

Dizzie

De Arper Dizzie is al in 2004 ontworpen door Lievore Altherr Molina. Dizzee lijkt op het eerste gezicht eenvoudig, de tafel heeft een verrassend silhouet, waarbij onderstel en blad een interessant spel van vorm en verhouding spelen. De serie is zo divers dat de Dizzie eigenlijk voor iedere situatie geschikt. Of het nu een bijzettafel, een restauranttafel, een royale werktafel of een eetkamertafel moet zijn, in de reeks Dizzie kunt u altijd een passende afmeting vinden. Op de Salone del Mobile 2018 werd voor het eerst een nieuwe bladuitvoering – in luxueus Carrara marmer – voorgesteld. Deze uitvoering is voor een aantal bladmaten leverbaar.

 

 

Arcos

Vorig jaar introduceerde Arper de eerste uitvoeringen van de Arcos. Naast de stoel, de fauteuil en de tweezitssofa is de serie nu op een logische manier uitgebreid met de driezitssofa. Net als bij de andere uitvoeringen van de Arcos, komt het ware karakter van de driezitssofa het mooist tot zijn recht als de kleur van het frame en de kleur van de bekleding met elkaar in overeenstemming worden gekozen. Arcos is een ontwerp van Lievore Altherr.

 

 

Cross 105

De door Metrica ontworpen Cross tafels zijn al een paar jaar een wezenlijk onderdeel van de collectie van Arper. In 2018 is de serie tafels uitgebreid met een aantal intelligente en praktische uitvoeringen in een aangename stahoogte van 105 centimeter. De tafel komt in verschillende bladmaten en kan worden uitgevoerd in fraai Fenix laminaat. Naar wens kan de Cross 105 ook van sockets voor electra en data worden voorzien.

 

 

Pix Cubo

Iedereen kent de Pix poefjes van Arper. Het speelse ontwerp van Ichiro Iwasaki is al jarenlang een beeldbepalend onderdeel van de collectie. Op de Salone del Mobile in 2018 heeft de serie een even logische al welkome uitbreiding gekregen in de vorm van de Pix Cubo; vierkante en rechthoekige poefs, die net als hun ronde familieleden superflexibel zijn en in eindeloos veel verschillende kleuren stof of leer kunnen worden bekleed.

 

 

Duna 02

In de vijftien jaar sinds de introductie is de Duna reeks uitgegroeid tot een omvangrijke familie van stoelen. Op de Salone del Mobile van 2018 introduceerde Arper een heel bijzondere versie van de Duna. De kuip van deze stoel is namelijk voor 100% uit kunststof restafval gemaakt. Zeker in combinatie met een naturel houten onderstel is deze versie een uitgesproken duurzame keuze voor uw projecten. De duurzame Duna is alleen verkrijgbaar met een kuip in donkergrijze kunststof.

 

 

Cila

Het was één van de belangrijkste noviteiten tijdens de Salone del Mobile 2017: de nieuwe Arper Cila. Vanaf 2018 is de stoel ook in alle uitvoeringen leverbaar. Met deze stoel weten ontwerpers Lievore & Altherr de essentie van de Arper raken: een relatief eenvoudig, geometrisch ontwerp waarbij iedere overbodige franje is weggelaten, maar waarbij geen enkele concessie is gedaan aan bruikbaarheid en comfort. De Cila is een helder gebaar die door zijn vormgeving de meest essentiële vorm van beschutting biedt. Je wordt door de vorm van de stoel als het ware omarmt en beschermt.

 

 

Virtual tour

Heeft u dit jaar de Salone del Mobile niet kunnen bezoeken? Of wilt u gewoon nog een keer in alle rust de stand van Arper bekijken? Dat kan! Via deze link kunt u een virtuele tour langs al het nieuws van 2018 maken.

 

DOWNLOADS

Arper heeft ook in 2018 een aantal fraaie brochures uitgegeven. Klik op de onderstaande afbeeldingen om respectievelijk de volledige Catalogus, de Nieuwsbrochure 2018 of de Referentiebrochure 2018 te downloaden.