arper      Catifa 53      Design: Lievore Altherr Molina, 2001       

Arper Catifa 53

De Arper Catifa 53 is het origineel! Bij de introductie is 2001 was het allereerste stoel in zijn soort. Ondanks vele navolgers en kopieën is de Catifa 53 uitgegroeid tot een heuse designklassieker. En, misschien nog wel belangrijker: de stoel zette de maat voor de verdere ontwikkeling van Arper als invloedrijke speler op in de wereld van design.

Lievore Altherr Molina

Het Catalaanse ontwerperstrio Lievore Altherr Molina is verantwoordelijk voor het ontwerp van de Catifa 53. Het uitgangspunt was een relatief eenvoudig te produceren stoel met een groot zitcomfort, een helder, modern uiterlijk en een bovengemiddeld goede prijs-kwaliteitsverhouding. Dat die missie is geslaagd kunnen we nu, vele jaren later, wel zeggen: van de Catifa zijn in de verschillende uitvoeringen ondertussen al meer dan 1.000.000 exemplaren uitgeleverd. Naar gebruikers overal ter wereld.

Veel mogelijkheden

Ondanks de helder geformuleerde uitgangspunten en de zo herkenbare vorm van de oer-Catifa, is de bijna ontelbare veelheid aan uitvoeringen van de stoel misschien nog wel het meest kenmerkend. De kuip kan in het inmiddels iconische tweekleurige kunststof worden geleverd, maar ook uitvoeringen in een enkele kleur kunststof of hout zijn beschikbaar. Als de keuze op bekleding valt, kan worden gekozen voor een volledige stoffering of een opdekstoffering van alleen de binnenzijde van de kuip. De mogelijkheden van stoffen en leersoorten zijn nagenoeg onbeperkt. Vanaf 2016 worden nieuwe, matte kleuren voor de Catifa 53 geïntroduceerd.

Keuze uit 13 onderstellen

Voor de Catifa 56 zijn in totaal maar liefst dertien verschillende onderstellen beschikbaar. Meest basic is het vierpoots model, waarbij uit een versie met stalen of houten poten kan worden gekozen. Er zijn twee sledeframes, waarbij bij de zogenaamde technical sled een elegante armleuning wordt geïntegreerd. Dit laatste is ook het geval bij de de cantilever versie. Voor de toepassing als bureaustoel of op een aanlandwerkplek zijn twee variaties van een vierteens, draaiend onderstel verkrijgbaar. Deze kunnen naar wens ook van rolwielen worden voorzien. Diezelfde mogelijkheid biedt ook de vijfteens variant van dit onderstel, waarbij deze laatste uitvoering ook een traploos instelbare hoogteverstelling heeft. Hiermee wordt de Catifa 53 een volwaardige bureaustoel. Voor de Catifa 53 is een traverse uitvoering leverbaar, deze is bij uitstek geschikt in wachtkamers of in een receptie. Als u wat lager wilt zitten is er een sledeframe op loungehoogte.

De Catifa 53 collectie is GreenGuard gecertificeerd.

Arper Catifa 53 - Overview

Technical sheet

Material / Samples

Ga naar website fabrikant