ceccotticollezioni      Stellage 52 - New      Design by Gabetti & Isola, Raineri       

“Stellage” is de naam van het ontwerpers collectief – bestaande uit Gabetti & Isola, Raineri – dat de wedstrijd won die in 1952 werd uitgeschreven door de Turijnse Kamer van Koophandel voor het ontwerp en de indeling van het gebouw en de inrichting van de nieuwe beurs. De naam zelf is al een intentieverklaring: in feite duidt de term op een specifiek soort financieel contract waarmee men de verliezen van een operatie tot een minimum kan beperken.

De weddenschap was zeker een winnende en heeft ertoe geleid dat deze kleine fauteuil een icoon van design is geworden dat te zien is in belangrijke collecties zoals de permanente collectie van het MOMA in New York. Het project valt op door zijn unieke en zeer herkenbare stijl, die het resultaat is van intiem en persoonlijk onderzoek.

Gemaakt door ambachtslieden in Turijn met grote kennis en extreme aandacht voor detail, weerspiegelt de kleine fauteuil de neoliberale stijl die kenmerkend is voor de hoofdstad van Piemonte. De Studio zal de woordvoerder zijn van deze stijl in Italië. In de originele editie heeft de structuur – gemaakt van gezwart beuken – kromlijnige en harmonieuze vormen afgewerkt door metalen verbindingen en zichtbare schroeven die het een elegant en verfijnd uiterlijk geven, terwijl de bekleding is gemaakt van Resinflex, een elastisch en weerbestendig materiaal.

Het nieuwe niet-gepubliceerde project van de kleine fauteuil – die de naam “Stellage 52” heeft gekregen – kwam voort uit een idee en initiatief van Lodovico Gabetti en Fabrizio Pellegrino, die al actief zijn in de heruitgave van Gabetti & Isola-meubels met de Gabab-studio in Turijn. De samenwerking is ontstaan ​​uit een ontmoeting met Franco Ceccotti en heeft de productie en marketing van de kleine fauteuil voor het eerst sinds de oprichting voor de Turijn Stock Exchange mogelijk gemaakt.

De nieuwe editie respecteert het oorspronkelijke ontwerp, met de toevoeging van verschillende structurele en decoratieve kenmerken, zoals het gebruik van volledig opnieuw ontworpen metalen beugels om de stabiliteit van de stoel te verbeteren en het gebruik van lederen bekleding. De afwerkingen zijn in massief Amerikaans notenhout, in de verschillende kleuren die in de catalogus worden getoond, terwijl de verbindingselementen die in het vorige project werden geleverd om de bekleding te bevestigen, verborgen blijven, zodat alleen de kop van een schroef in het zicht blijft.

Stellage 52 maakt deel uit van de lijn Masters Tribute die wordt gepromoot door Ceccotti Collezioni, waarin het Toscaanse bedrijf zijn vakmanschap en ontwerpers expertise inzet bij het opnieuw voorstellen van enkele klassieke ontwerpen.

Ga naar website fabrikant