Zebra Sunbed

De ontmoeting tussen de stevigheid van het materiaal en het lichte gewicht van de vormen. In de Zebra-collectie wordt het gegoten aluminium gestructureerd door verwijdering, waardoor met een spel van blokken en holtes, verlicht door de zon, betoverende geometrische vormen op de grond worden ontworpen. Voor nog meer comfort zijn er kussens verkrijgbaar voor de zitting en de rugleuning, bekleed met stoffen die geschikt zijn voor buitengebruik: bestand tegen water, vlekken, UV-stralen en schaafwonden.

Ushuaia

Een must-have bij elk zwembad of op een vers gemaaid gazon, de moderne ligstoel Ushuaia belichaamt het perfecte concept van wat gewoonlijk wordt gedefinieerd als ‘zomerontspanning’. Het aluminium frame is verkrijgbaar in alle Fast-afwerkingen en het synthetische doek in zeven verschillende tinten. Ushuaia is voorzien van zwenkwielen, zodat deze gemakkelijk kan worden verplaatst of gepositioneerd. Stapelbaar, met 6-voudig verstelbare rugleuning. Kussen op aanvraag verkrijgbaar.

Mosaiko

Mosaiko is een collectie salontafels die het thema modulariteit onderzoekt: 5 salontafels in verschillende vormen en hoogtes met een aanpasbaar tafelblad, van aluminium of gespikkeld aluminium. De salontafels kunnen solitair of in clusters worden gebruikt – spelend met hun overeenkomsten of verschillen – en dit maakt het mogelijk om in alle vrijheid uw eigen buitenomgeving samen te stellen, zowel in een residentiële als een contractomgeving.

Ria Soft

Al het comfort dat men zich maar kan wensen terwijl men zich in een openluchtomgeving vestigt. Ria Soft omarmt volledig de poëzie die de naam doet denken: smalle baaien langs de kust, de Rìas zijn een land dat de zee en boten verwelkomt; hun charmante aantrekkingskracht vervoert ons op magische wijze naar Galicië, Bretagne, Sardinië – plaatsen waar de natuur genereus is en duizenden geuren en kleuren biedt. Dezelfde golvende vormen zijn terug te vinden in de ronde silhouetten van deze zitbanken en fauteuils, waarvan het zintuiglijke genot wordt versterkt door de ton-sur-ton stiksels die worden gecamoufleerd door de vulling voor een golvende en harmonieuze uitstraling.

Wild

Een naam die doet denken aan savannes en ongerepte natuur: de structuur van de Wild-collectie doet denken aan de patronen van met elkaar verweven takken midden in een dicht bos. Deze collectie eettafels, lage tafels en poefs behoudt een grote formele en stilistische samenhang en brengt een exotisch tintje in elke kamer. Het geverfde aluminium maakt deze tafels en poefs bestand tegen wind, regen en kleurvervaging door de zon. De verwijderbare kussens zorgen voor comfort en zijn tegelijkertijd praktisch.

Moai

Veelzijdigheid is het onderscheidende kenmerk van deze collectie tuintafels voor buiten, die zijn inspiratie haalt uit de bijzondere vormen van de pijnboom. De slankheid van het frame is slechts schijn: de poten ondersteunen – als robuuste wortels – in feite elegante tafelbladen van aluminium, gespikkeld aluminium of steengoed.
Moai-tafels zijn geschikt voor elke omgeving, zowel residentieel als projectmatig, en kunnen worden gecombineerd met alle stoelencollecties van Fast.

Solaris

Solaris is een uitnodiging om te ontspannen en na te denken over het buitenleven. De naam is geïnspireerd op de beroemde film van Tarkovskij en repliceert de suggesties ervan, de onderdompeling in de natuur die wordt vastgelegd naarmate de tijd langzaam verstrijkt. De natuur, die in de film vloeiend, geanimeerd en droomachtig is, vormde de aanleiding voor het idee voor een collectie die een land op de grens wil zijn, waar binnen en buiten met elkaar in verbinding staan, waar individuen interactie hebben met de ruimte. Een echte zitkamer in de open lucht, ontworpen voor zowel residentiële als projectomgevingen, waar de uitnodigende vormen, verzacht door de royale kussens, erin slagen de omgeving te onderscheiden zonder aanmatigend te zijn; de illusie die door het opschortingseffect wordt geboden, versterkt eenvoudigweg de poëtische magie ervan. In Solaris heeft de uitgestrekte oceaan die het oppervlak van de planeet bedekt, interactie met zijn bewoners; op dezelfde manier lenen de modules van deze collectie – die vrij kunnen worden gecombineerd – zich voor de creatieve dialoog met de omgeving.

 

AllSize

Een collectie tafels gekenmerkt door maatwerk. De gehele AllSize collectie is personaliseerbaar, zowel qua hoogte als qua maat van de top. De geometrische en rigoureuze stijl van AllSize wordt naar voren gebracht door de tafelbladen met een afwerking van porselein, steengoed, hout of steeneffect en rusten op een geverfd aluminium onderstel, waardoor een interessant contrast tussen de materialen ontstaat. De poten, het frame en de steunen zijn gemaakt van geëxtrudeerd aluminium. Er is ook een standaardversie verkrijgbaar, met een geverfd aluminium blad.

Ria

Rías zijn smalle baaien langs een kust die door hun silhouetten en poëtische uitstraling doen denken aan Galicische baaien. Ze zijn een land dat de zee en boten verwelkomt en omvat: op dezelfde manier biedt het gebogen en omhullende lichaam van deze reeks stoelen plaats aan het comfort en het welzijn van het lichaam. Dankzij de grote verscheidenheid aan afwerkingen en maten komt Ria tegemoet aan de behoefte om buiten te leven in verschillende settings, situaties en seizoenen, met een constante focus op functionaliteit en comfort.
De geweven touwvarianten versterken het tastbare effect: een kledingstuk op maat, ontworpen met de grootste zorg voor zelfs het kleinste detail.

Zebra

 

De ontmoeting tussen de stevigheid van het materiaal en het lichte gewicht van de vormen. In de Zebra-collectie wordt het gegoten aluminium gestructureerd door verwijdering, waardoor met een spel van blokken en holtes, verlicht door de zon, betoverende geometrische vormen op de grond worden ontworpen. Voor nog meer comfort zijn er kussens verkrijgbaar voor de zitting en de rugleuning, bekleed met stoffen die geschikt zijn voor buitengebruik: bestand tegen water, vlekken, UV-stralen en schaafwonden.

Forest

In geëxtrudeerd en gegoten aluminium wordt Forest gekenmerkt door een elegant en iconisch ontwerp. De stoelen uit de collectie Forest zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en combineren natuur met technologie en passen perfect zowel binnen als buiten; ze voldoen aan de behoefte aan een minimale maar toch gedistingeerde stijl, zowel in residentiële als projectomgevingen.

Sky Lounge

“Sky Lounge” is een exclusief bezoekerscentrum waar de gast een unieke totaalervaring beleeft. Het samenspel van verschillende elementen en expressieve vormen loopt als een rode draad door het algemene concept en manifesteert zich op kleine en grote schaal op verschillende niveaus. De “Sky Lounge” maakt niet alleen indruk door de dialoog tussen de materialen als compositie van de ruimte, maar ook door zijn flexibele gebruiksmogelijkheden. De gelaagde aquareleffecten van de DeMarea-afwerking geven de interieurs een luchtige sfeer, waardoor een dynamische en harmonieuze dialoog ontstaat. De DeMarea-afwerking op messing accentueert de hoofdmuur van de vergaderruimte, terwijl de roestvrijstalen afwerking de wandbekleding en de keuken karakteriseert.

Architect: Kepenek
Plaats: Ebikon – Svizzera
Jaar: 2020
Foto: Hannes Henz Architekturfotograf